NOWY KIERUNEK! Coaching dietetyczny: Wspieraj zmiany nawyków żywieniowych!
Zapraszamy na nowy kierunek studiów podyplomowych, który zapewnia kompleksowe przygotowanie do profesjonalnej pracy w obszarze zmiany zachowań żywieniowych.
Nasz program studiów podyplomowych to nie tylko bogata wiedza z zakresu oceny stanu odżywienia, fizjologii żywienia, dietoterapii chorób cywilizacyjnych, psychologii motywacji i zaburzeń odżywiania, ale również praktyczne umiejętności, które pozwolą skutecznie wspierać pacjentów w osiąganiu ich celów żywieniowych.
Nieważne, czy jesteś już doświadczonym dietetykiem, czy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę w tym zakresie, nasz program pomoże Ci rozwijać się i osiągnąć sukces jako przyszły Diet Coach! Zdobędziesz nie tylko wiedzę teoretyczną, ale także nauczysz się praktycznego stosowania procesu coachingu, podstaw diet coachingu oraz skutecznych metod i narzędzi pracy.
Program studiów obejmuje również tematy związane z nietypowymi dietami, interakcjami leków z żywnością i suplementami diety, a także oceną i korektą diety w chorobach cywilizacyjnych i zaburzeniach odżywiania.
Zdobądź cenne umiejętności, które pozwolą Ci skutecznie prowadzić gabinet dietetyczny lub coaching dietetyczny, wykorzystując suplementy diety, żywność wzbogaconą i aktywność fizyczną.
Dołącz do nas i otwórz sobie drogę do satysfakcjonującej kariery jako Diet Coach. Zapisz się i zdobądź narzędzia, które pomogą Ci wspierać innych w osiąganiu pozytywnych i trwałych zmian żywieniowych.
Studia adresowane są do:
2 semestry, 160 godz.
Lp. | Nazwa przedmiotu | Liczba godzin |
---|---|---|
1. | Ocena stanu odżywienia | 10 |
2. | Podstawy fizjologii żywienia | 8 |
3. | Żywienie różnych grup ludności | 14 |
4. | Kliniczny zarys chorób związanych z nieprawidłowym odżywianiem | 10 |
5. | Postepowanie dietetyczne w wybranych chorobach cywilizacyjnych oraz zaburzeniach odżywiania | 10 |
6. | Psychologia motywacji | 10 |
7. | Psychologia zaburzeń odżywiania | 8 |
8. | Proces coachingu | 14 |
9. | Podstawy diet coachingu | 8 |
10. | Metody pracy diet coacha | 14 |
11. | Narzędzia w pracy diet coacha | 14 |
12. | Prowadzenie gabinetu dietetycznego/coachingu dietetycznego | 8 |
13. | Suplementy diety i żywność wzbogacana w coachingu dietetycznym | 6 |
14. | Aktywność fizyczna w promowaniu prozdrowotnego stylu życia | 4 |
15. | Diety niekonwencjonalne | 6 |
16. | Ocena i korekta diety w chorobach cywilizacyjnych i zaburzeniach odżywiania | 10 |
17. | Interakcje leków z żywnością i suplementami diety | 6 |
RAZEM | 160 |
Warunkiem uzyskania świadectwa ukończenia studiów jest:
Egzamin końcowy ma formę ustną i odbywa się w trybie stacjonarnym.
Forma egzaminu może ulec zmianie. O ostatecznej formie zaliczenia decyduje kierownik studiów podyplomowych.
Zajęcia są prowadzone formule blended learning – częściowo zdalnie, częściowo na Uczelni
W ramach studiów na tym kierunku oferujemy:
Kierownik studiów podyplomowych przed rozpoczęciem zajęć przesyła szczegółowe informacje organizacyjne oraz terminy zjazdów. Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych jest wydawane w języku polskim wraz z odpisem w języku angielskim.
Terminy zjazdów w semestrze zimowym 2024/2025:
I zjazd - 26-27.10.2024
II zjazd - 23-24.11.2024
III zjazd - 14-15.12.2024
IV zjazd - 18-19.01.2025
Poznaj wykładowców, którzy poprowadzą zajęcia:
dr hab. inż. Zuzanna Goluch prof. UEW, Katedra Technologii Żywności i Żywienia, UE we Wrocławiu, kierownik studiów
dr hab. inż. lek med. Dariusz Włodarek, prof. SGGW, Katedra Dietetyki, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
dr n. farm. Magdalena Hurkacz, Katedra i Zakład Farmakologii Klinicznej, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu
dr inż. Ewelina Książek, dietetyk, Katedra Agroinżynierii i Analizy Jakości, UE Wrocław
mgr Paulina Przystańska, psycholog, terapeuta, doradca kariery, coach ICF, trener, UE we Wrocławiu
mgr Renata Zomerska, diet coach, dietetyk, trener personalny, trener healthy lifestyle, Wrocław
mgr Wojciech Rokita, fizjoterapeuta, trener personalny, „Fizjotrener” Wrocław
dr hab. inż. Zuzanna Goluch, prof. UEW
Katedra Technologii Żywności i Żywienia
tel. 506 554 665
e-mail: zuzanna.goluch@ue.wroc.pl
pok. 106, bud. H
4500 PLN
Oferta promocyjna — możliwość ubiegania się o zniżkę mają:
W tej sprawie prosimy o kontakt z kierownikiem studiów podyplomowych.
Istnieje możliwość rozłożenia opłaty na raty:
2 - dla os. indywidualnych, os. prowadzących działalność gospodarczą, firm i instytucji
4 - wyłącznie dla os. indywidualnych
6 - wyłącznie dla os. indywidualnych
W tym celu prosimy o wiadomość mailową do koordynatora studiów z informacją o wybranej ilości rat.
Ważne! Opłata za studia powinna zostać dokonana dopiero po otrzymaniu od kierownika studiów informacji o zebraniu się grupy i uruchomieniu kierunku. Numer konta do wpłat będzie widoczny po zalogowaniu na indywidualny profil słuchacza. W tytule prosimy wpisać imię, nazwisko i kierunek studiów.
Nie pobieramy opłaty wpisowej.
Faktury VAT są wystawiane na życzenie i przesyłane mailowo zgodnie z zasadami umieszczonymi na stronie: https://www.podyplomowe.ue.wroc.pl/145,faktury.html
▶ Koordynator CKU
Agnieszka Manowska
tel: 71 36 80 452
e-mail: agnieszka.manowska@ue.wroc.pl
Rekrutacja na studia rozpoczyna się od wypełnienia formularza dostępnego na dole strony pod przyciskiem: ZAPISZ SIĘ NA STUDIA.
Aby wygenerować niezbędne dokumenty, kandydat powinien założyć w naszym systemie indywidualne konto. W zakładce Rekrutacja i dokumenty znajduje się krótka instrukcja dotycząca tego procesu.
Prosimy o dostarczenie kompletu dokumentów rekrutacyjnych najpóźniej w ostatnim dniu rekrutacji. Można to zrobić:
Szczegółowe informacje na ten temat znajdują się w zakładce Kontakt.
W przypadku pytań dotyczących kwestii merytorycznych oraz dostępu do zespołów i zajęć w aplikacji MS TEAMS prosimy o kontakt z kierownikiem studiów.
Termin zakończenia rekrutacji: 2024-10-13
Termin uruchomienia studiów: 2024-10-26
Zapisy zamknięte.
Zapisy na studia i szkolenia wymagają posiadania konta. Kliknij poniższy przycisk, by przejść do formularza rejestracji.
Załóż konto